UCD-RUOKAVALIO

VÄLTÄ KORKEITA AMMONIAKKITASOJA VÄHÄPROTEIINISELLA RUOKAVALIOLLA

Jokaisen tarpeet ovat erilaisia. Paras tapa hallita UCD:täsi saattaa olla erilainen kuin joku muu. Siksi sinun on tärkeää keskustella lääkärisi kanssa ja laatia henkilökohtainen suunnitelma ammoniakkitasojen hallintaan.

Vähäproteiinisen ruoan ei tarvitse tarkoittaa vähemmän makua. On paljon ruokia, jotka ovat terveellisiä ja maukkaita. Alla esimerkkejä vähän proteiinia sisältävistä elintarvikkeista:

  • Hedelmät:
    Omenat, päärynät, papaija, marjat
  • Vihannekset:
    Parsakaali, paprika, parsa, salaatti
  • Terveelliset rasvat:
    Oliiviöljy, avokado, kookosöljy
  • Viljat:
    Leipä, pasta, kaura, riisi, ohra

VÄLTETTÄVIÄ RUOKIA

  • Lihat, kuten kana, kalkkuna, naudanliha ja sianliha
  • Kala ja äyriäiset
  • Kananmunat
  • Palkokasvit: mukaan lukien pavut, herneet ja linssit
  • Maitotuotteet: maito, juusto ja jogurtti
  • Soijatuotteet: tofu, tempeh ja natto
  • Siemenet: chiansiemenet, pellavansiemenet ja hampunsiemenet
  • Pähkinät: saksanpähkinät, mantelit ja pistaasipähkinät

Muista!
Stressi tai sairastuminen voi nostaa ammoniakkitason myrkylliseksi, vaikka teetkin parhaasi tasapainottaaksesi proteiinin saannin.